Les soorten

A – B – C Diploma

Wij willen u, middels dit stukje, informeren over het belang van het afmaken van de gehele cursus zwemmen. Dus dat houdt in: alle 3 de stappen: A, B en C. Waar veel ouders nog steeds in de veronderstelling zijn dat alleen de eerste 2 voldoende zijn, willen wij u met dit stuk vertellen, dat dit NIET het geval is. Het huidige survival zwemmen is niet meer te vergelijken met de zwemlessen van vroeger. Tegenwoordig is alleen met zwemdiploma A, B én C je kind echt voorbereid op een leven lang zwemplezier.

Kinderen kunnen bepaalde situaties niet inschatten en zodoende niet de verantwoording voor het wel of niet doorgaan ervan dragen. Steeds vaker horen wij dat kinderen zelf mogen kiezen of ze door willen gaan voor het C-diploma en wij, als zwemschool, vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. We begrijpen dat volledig afmaken van het zwemtraject veel van u en uw kinderen eist, zowel qua inspanningen als kosten, maar de veiligheid van uw zoon of dochter staat hierin voorop.

De opvatting dat het C-diploma wel op school gehaald kan worden, is overigens vaak een misvatting. Steeds vaker wordt de zwemles op school wegbezuinigd en bovendien is continuïteit erg belangrijk, en dus is het noodzakelijk dat na het B-diploma meteen doorgegaan wordt voor C. Indien hier een te lange tijd tussen zit, wordt het lastig voor de kinderen om weer op hetzelfde niveau te komen.

Nu u dit weet, hopen wij dat u een weloverwogen beslissing zult nemen, als het gaat om het behalen van het zwem-ABC. Wilt u meer informatie? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons kantoor.

Dit lesprogramma wordt op al onze locaties aangeboden.

Peutersurvival

Iedere ouder weet hoe ondernemend kleine kinderen zijn. Ze ontdekken de wereld om zich heen en laten zich daarbij door niets of niemand tegenhouden. Wij werken met een leuk systeem voor de peuters. Uw kind kunt u aanmelden vanaf 2 jaar en 9 maanden en dit programma is tot ongeveer 4 jaar.

Wanneer u uw kind aanmeld bij peutersurvival krijgt hij of zij een boekje.

Dan, Sai, Isa en Zorra nemen je mee in hun avontuur, waar de kinderen stickers kunnen verdienen vanaf 1e zwemles tot aan peutersurvival 3. Ook staan er leuke spelletjes in die u samen met uw kind samen kan doen. Wij doen leuke, speelse oefeningen tijdens de les om de kinderen zelfredzaam te laten worden. Na iedere les zullen de kinderen samen met de onderwijzer een sticker plakken op hun eigen stickervel, die na het behalen van een diploma meegenomen wordt naar huis.

De diverse onderdelen die wij gebruiken tijdens onze lessen:

Drijven als Zorra de zeester is 1 van de belangrijkste. Wij leren de kinderen zelf te drijven op hun buik en rug.

Nog zo’n leuke is je voeten als een motorbootje door het water open en neer te laten trappelen.

Ook hebben we “Fiets ‘m d’r in”. Met deze oefening rijden wij met een klein fietsje van de mat vallen wij in het water en liggen we net zoals Zorra de zeester op onze rug te drijven.

Tijdens onze lessen gebruiken wij ook obstakels waar je onder, boven en langs moet verplaatsen en op kant moet klimmen. De kinderen beginnen eerst een paar lessen met alleen hun zwemkleding aan en daarna met een T-shirt en een korte broek. De kinderen gebruiken drijfmiddelen zoals 4 armschijven en een 4 kurk om hun buik omdat wij op 1,40m diepwater les geven. Tijdens dit avontuur bouwen we het aantal armschijven af en na peuter 1 zullen de kinderen ook een lange broek en een shirt met lange mouwen aandoen. Dit ontzettende leuke en leerzame programma bestaat uit peutersurvival 1, 2 en 3.

Na peutersurvival stroomt uw kind direct door naar zwemsurvival ABC om daar weer een nieuw avontuur aan te gaan met Pietje Paul en Nalou.

Wij geven peutersurvival op de volgende locaties

  • Hotel van Marion in Oostvoorne op woensdag en vrijdag
  • Carlton hotel in Spijkenisse op zaterdag

  

Survival vaardigheid

Survival vaardigheid is een prachtige combinatie van survival en een stukje technisch zwemmen.
Het survivalgedeelte is vooral gebaseerd op het redden van jezelf en van een ander. Door verschillende drijftechnieken, vervoerstechnieken en ook popduiken leren de kinderen zichzelf te redden, maar ook de ander.
De verschillende kledingeisen (denkend aan regenkleding, kaplaarzen, sportschoenen, winterkleding) maken het programma extra leuk.
Je leert verschillende vervoersgrepen, overleven in de boot en diverse reddingstechnieken door elkaar, maar ook hoe je jezelf moet redden.
Als afsluiting bij survival vaardigheid 3 zullen we ook gaan popduiken, hier zullen de kinderen een certificaat voor krijgen.
Bij het gedeelte van de vaardigheid komt een super leuk technisch stukje zwemmen aan bod; je houdt immers van zwemmen of niet!
Dit is een uitbreiding van de zwemslagen. Je leert, onder andere, vlinderslag, samengestelde rugslag, maar ook de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl zullen aan bod komen. Maar dan op het gebied van betere en sterkere techniek als bij je C het geval is.
Denk hierbij aan de wedstrijdschoolslag en keerpunten. Goed voor de conditie en de techniek.
Kortom, een heel divers programma voor na het halen van je C.

Dit programma wordt op 1 locatie aangeboden.
Citta Romana Hellevoetsluis

Snorkelen

Onze snorkelcursus bestaat uit 3 diploma’s en is een erg leuke manier voor kinderen om te leren snorkelen, zodat ze dit op vakanties dit ook kunnen doen.
Door middel van het snorkelpijpje, duikbril en zwemvliezen leren zij te bewegen in het water.
Bij snorkelen 1 leer je voornamelijk om te gaan met je spullen: het aandoen van je zwemvliezen, het opzetten van de bril en gebruik van het snorkelpijpje.
Ook leer je diverse tekens, zodat je goed met elkaar kan communiceren onder water. Goed materiaal is wel van belang bij deze cursus. Voorbeeld: een pijpje met een mondstuk wat past bij uw kind, een duikbril die goed moet aansluiten en getemperd glas heeft, zwemvliezen die een rubberen achterkant hebben (het liefst geen verstelbare). Weet u niet zeker wat hiermee te doen, vraag dit dan dan even aan onze instructeurs/trices.

De oefeningen die er zoal gedaan worden, zijn: figuren en kleuren van de bodem herkennen, verschillende figuren maken met hoepels, door een praatstok kleuren van de bodem afhalen, als een dolfijn zwemmen en scheepsknopen maken. Kortom, ontzettend leuk om te leren en te doen.
Ook bij snorkelen zijn er weer 3 diploma’s te halen: ieder diploma zal weer een stapje moeilijker en uitdagender worden gemaakt.

Deze opleiding wordt op 1 locatie aangeboden.
Città Romana in Hellevoetsluis.